Kleur & lichttherapie


Alles over de werking van kleur en licht

Harmonie en evenwicht brengen in het lichaam is de belangrijkste toepassing voor kleurentherapie. Je voelt je lekkerder en positief als het lichaam met kleuren in balans is. De gezondheid verbetert sterk. Warmte, kleuren, kruiden en licht werden in het verleden voor de moderne geneeskunde als helend toegepast. Tegenwoordig wordt het heden met verleden steeds vaker gecombineerd om een goed resultaat te krijgen. Ons lichaam is gebouwd om veel (natuurlijk) licht te ontvangen. Via de ogen wordt veel licht opgenomen, uiteindelijk verwerkt in de hersenen waaronder de belangrijke hypothalamus. Kleuren zijn natuurkundig ontleed door Newton, Goethe heeft destijds de strijd verloren. Goethe beperkte zich tot welzijn, helende werking en de positieve geest. Nu weten we dat ook Goethe het destijds ook juist had, Goethe vakgebied was een andere wetenschap. Kleuren hebben een positieve invloed op alle organen, van alle kwaaltjes zijn toe te passen kleuren of kleurcombinaties bekend. Met kleuren is een lichamelijke alsook psychische reactie te bewerkstelligen.

In zichtbare gekleurde lichtstralen zit energie opgesloten welke door het lichaam toegelaten wordt, het is voor het lichaam een vorm van voeding, niet tastbaar maar opname van elektromagnetische straling.

LED verlichting:
Wij beschikken ook over een uitgebreid assortiment van LED techniek. Kijk voor meer informatie op de pagina verlichting.

Meer informatie over kleur & lichttherapie vind u hier.

Klik hieronder voor de eigenschappen van ROOD

Klik hieronder voor de eigenschappen van Geel

Klik hieronder voor de eigenschappen van Blauw

Klik hieronder voor de eigenschappen van Groen