Home     Dode Zee scrubzout sinaasappel 500 gram puntzak
Dode Zee scrubzout sinaasappel 500 gram puntzak

Dode Zee scrubzout sinaasappel 500 gram puntzak
3.95

€ 1.82

Op voorraad


Artikelcode: 0193MP

Dode Zee scrubzout sinaasappel 500 gram puntzak


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

Dode Zee scrubzout sinaasappel, voor een zachte en soepele huid


Door uw huid te scrubben met Avantgarde Saunabouw Dode Zee Scrubzout verwijdert u dode huidcellen met als resultaat een heerlijk zachte en soepele huid. Als gevolg van de ronddraaiende masserende beweging met het Doze Zee Scrubzout wordt de doorbloeding van de huid op een hoger niveau gebracht, de vetverbranding gestimuleerd en uw huid gevoed met de vele rijke mineralen uit de Zee. De Zee bevat ruim 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen.

Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat Avantgarde Saunabouw Dode Zee Scrubzout een helende en therapeutische werking heeft op uw huid.

Als u over een bad beschikt kunt u zoutbaden nemen. Los 500-750 gram zout op in heet water, vul het bad verder met voldoende water op een aangename temperatuur, neem een bad van 10 tot 20 minuten. Het is van belang dat uw gehele lichaam Dode Zee Zout kan opnemen omdat dit tevens een antistress werking heeft en dat komt uw eigen mineralenhuishouding weer ten goede.

Functies van de mineralen uit de Dode Zee.
Magnesium:
Heeft een antiallergisch resultaat, daar het inwerkt op de gevoeligheid van het zenuwstelsel.

Potassium:
Vermijdt spiersamentrekking, daar het de polariteit van de celwand beïnvloedt bij het geven en doorseinen van zenuwimpulsen.

Natrium:
Regelt het extra vloeiende volume evenals de osmose.

Sodium:
Heeft invloed op heel wat biologische processen, daar het de osmotische druk en het extracellulaire vloeistofvolume regelt.

Calcium:
Noodzakelijk voor het zenuwstelsel, hart en spierweefsel en voor de groei en beendervorming.

Bromium:
Kalmerende en relaxerende invloed op het zenuwstelsel.

Jodium:
Voorkomt ontstekingen en werkt ontsmettend.

Silicium:
Beschermt de huid tegen milieugifstoffen.

Lithium:
Werkt kalmerend en ontspannend op spierpijnen die veroorzaakt worden door spanning en krampachtige samentrekkingen


Als om welke reden dan ook een volbad in Dode Zee mineralen niet mogelijk is kunnen ook deelbaden genomen worden. Deze zijn eveneens zeer werkzaam en hebben het voordeel dat er minder mineralen benodigd zijn.

Zitbad
Een zitbad is geschikt bij blaas-, nier-, en genitaalklachten. Los 200 tot 500 gram Dode Zee mineralen op in een kunststof emmer met heet water. Giet deze in de badkuip of een grote teil en voeg zoveel water toe tot een temperatuur van ± 37° bereikt is en de billen en het genitaal bereik ondergedompeld zijn. Baad 20-30 minuten, na het baden niet afdrogen maar een badmantel aantrekken en een klein half uurtje rusten.

Voetbad
Een mineralen voetbad is heilzaam bij voetschimmel, koude voeten, blaas- en nierklachten of een goede hulp bij het inslapen. Dit bad heeft een sterke ontgiftende werking want in de natuur heelkunde worden de voeten als derde nier gezien. Vul een teiltje of emmer met 25-100 gram mineralen per liter heet water. Breng de temperatuur op ± 37° C. en baad 15-20 minuten. Na het baden de voeten niet afdrogen maar in een badlaken wikkelen, warm houden en een poosje rusten. Het beste is dit voetbad kort voor het slapen gaan te nemen.

Arm-handbad
Een arm- of handbad is zeer geschikt bij gewrichtsklachten en huidproblemen. Gebruik een teiltje waarin de arm gemakkelijk ondergedompeld kan worden. Vul dit met 80 gram mineralen per liter heet water, zorg ervoor dat de temperatuur van het water niet lager is dan 37° C. Baad 15-20 minuten, na het baden niet afdrogen maar op de huid laten opdrogen.

After sauna
Deze lichte scrubbehandeling mineraliseert, stimuleert, activeert de bloedsomloop en geeft een heerlijk behaaglijk gevoel.

Benodigdheden:
Dode Zee zout
Bodylotion

Als afsluiting van een sauna. Wrijf met licht masserende bewegingen het gehele lichaam in met Dode Zee mineralen. Na het douchen het lichaam insmeren met bodylotion.

Body scrub
Deze scrub-behandeling hydrateert en mineraliseert en geeft een mooie gladde huid. Dode huidcellen en schilfers worden verwijderd. Voor een goed resultaat 1x per week toepassen.

Benodigdheden:
Dode Zee zout
Bodylotion
Massage olie

Meng de Dode Zee mineralen met een beetje massage olie. Scrub het lichaam met de mineralen, doe dit met licht draaiende drukkende bewegingen. Volg altijd de richting van de bloedsomloop. Afspoelen met lauwwarm water. Dan de bodylotion licht inmasseren.