Home     EOS Econ H3 bio-saunabesturing
EOS Econ H3 bio-saunabesturing

EOS Econ H3 bio-saunabesturing


Bio-sauna, professioneel gebruik531.00

€ 442.50

Artikelcode: 0674MP

EOS Econ H3 bio-saunabesturing


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

EOS Econ H3 saunabesturing, voor professioneel gebruik bij een bio/combi sauna


De EOS Econ H3 is een professionele saunabesturing voor bio-saunakachels tot 9 kW (380V). De bediening is in combinatie met een EOS LSG schakelkast uit te breiden naar een maximaal vermogen van 18 kW. De temperatuur van de sauna is bij gebruik met een droge sauna  instelbaar tussen 40°C en 115°C en tussen 30°C en 70°C bij een vochtsauna. De luchtvochtigheid is in met 10 stappen instelbaar, optioneel kan er een vochtvoeler bij de bediening worden geleverd. De bediening wordt geleverd inclusief een temperatuursensor met een kabel van 2 meter, optioneel is een tweede temperatuursensor te plaatsen. Verlichting (max. 100W) is te schakelen op dit bedieningpaneel (aan/uit), evenals een ventilator (max. 100W).

De Econ H3 van EOS is bedoeld voor professioneel gebruik. Het apparaat is voorzien van een klok, kinderslot en een maximale schakeltijd van 6 uur, 12 uur of oneindig en een ‘lifeguard’ functie. Deze lifeguard functie biedt de mogelijkheid om een begrenzing om de bediening te zetten van een aangepaste tijd. Mocht er onverhoopt iets gebeuren in de sauna, dan valt de sauna binnen een ingestelde tijd uit.

Eenvoudig te bedienen via een groot LCD display voor tijden, instellingen en functies. De instellingen zijn altijd zichtbaar tijdens het gebruik. De bediening is in meerdere talen instelbaar, ook in het Nederlands. De montage van de bediening kan op de wand, maar ook half in de wand.

Model H3


Lengte mm 250


Hoogte mm 220


Diepte mm 58


Gewicht kg 1.0


Temperatuur min-max °C 30-115 bij een droge sauna 30-70 bij een vochtsauna
Max temperatuur °C 142


Vermogen oven max kW 9 (18kW + LSG) (3 kW voor de verdamper)
Instelbare tijdsduur uur 6, 12 of oneindig


Optioneel Vochtsensor Extra temp. sensor


Voor het aansluiten van uw saunakachel moet u hittebestendige siliconenkabel gebruiken