Home    Zelfbouw Sauna   Saunabanken  Sauna oprolbare vloermat espen 70 x 94 cm
Sauna oprolbare vloermat espen 70 x 94 cm

Sauna oprolbare vloermat espen 70 x 94 cm


70 x 94 cm€ 45.35

Op voorraad


Artikelcode: 0999MP

Sauna oprolbare vloermat espen 70 x 94 cm


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

Blank espen vloermat, oprolbare vloermat voor de sauna 70 x 94 cm

Espen is familie van de populier ook wel genoemd peppel hout. Dit is een houtsoort die niet splintert, denk maar aan klompen, deze zijn ook gemaakt van Populieren/Peppel hout. Het Espen hout uit Nederland is niet te gebruiken, dit komt doordat de Nederlandse bodem teveel ijzer bevat. Dit ijzer trekt met de voedingssappen door de boom en kleurt dan vlekkerig bruin. Het Espen wat wij gebruiken voor banken komt uit Rusland. De bodem in Rusland is zuiverder, en minder zuur door samenstelling vanuit de ijstijd. Hierdoor bevat deze houtsoort geen ijzer.

Het soortelijk gewicht van Espen is wat zwaarder dan Abachi, en is hierdoor iets minder poreus. Door zijn wat dichtere structuur pakt Espen minder vuil aan dan andere houtsoorten.

Het hout is speciaal terug gedroogd naar een vochtpercentage van 8 á 10 %.

Wij reizen regelmatig af naar deze gebieden om partijen hout te keuren. Alléén het beste hout komt door onze strenge keuring.

Vloerrooster oprolbaar is een oprolbaar houten rooster voor op de grond, deze zijn er in 4 maten. Dit is geschikt voor de sauna om geen koude voeten te krijgen. Doordat ze oprolbaar zijn is het reinigen eenvoudig.

TIP, gebruik voor het reinigen van de sauna onze “Avantclean desinfectant” en voor één maal per jaar (particulier) onze sauna schoonmaakset.

Technische gegevens:
  • Afmetingen 70 cm x 94 cm