Home    Zelfbouw Sauna   Saunabanken  Sauna opstapbank espen 40 x 150 cm
Sauna opstapbank espen 40 x 150 cm

Sauna opstapbank espen 40 x 150 cm


Hoogte 35 cm€ 151.50

Op voorraad


Artikelcode: 0549MP

Sauna opstapbank espen 40 x 150 cm


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

Blank espen opstaphocker, handig bankje voor de sauna 40 x 150 cm

Deze bankmodules, zijn voor professionele banken compleet met een zelfdragend frame, geschikt voor hotels, sportscholen, wellnesscentra enz. De banken worden ook veel gebruikt voor sauna renovatie.
De moduulserie is vervaardigt uit hoogwaardig Espenhout.

Met deze voorgemonteerde espen saunabanken geeft u uw sauna een eigentijdse uitstraling.
Deze banken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en eenvoudig zelf op de gewenste maat te zagen. De banken zijn uit te breiden met verschillende afwerkingen voor de hoeken, de bank-einden en de frontafdichting.

Het grote voordeel van deze banken is dat het zitgedeelte eenvoudig te verwijderen is uit het frame om zo het schoonmaken te vergemakkelijken.
Espen is familie van de populier ook wel genoemd peppel hout. Dit is een houtsoort die niet splintert, denk maar aan klompen, deze zijn ook gemaakt van Populieren/Peppel hout. Het Espen hout uit Nederland is niet te gebruiken, dit komt doordat de Nederlandse bodem teveel ijzer bevat. Dit ijzer trekt met de voedingssappen door de boom en kleurt dan vlekkerig bruin. Het Espen wat wij gebruiken voor banken komt uit Rusland. De bodem in Rusland is zuiverder, en minder zuur door samenstelling vanuit de ijstijd. Hierdoor bevat deze houtsoort geen ijzer.

Het soortelijk gewicht van Espen is wat zwaarder dan Abachi, en is hierdoor iets minder poreus. Door zijn wat dichtere structuur pakt Espen minder vuil aan dan andere houtsoorten.

Het hout is speciaal terug gedroogd naar een vochtpercentage van 8 á 10 %.

Wij reizen regelmatig af naar deze gebieden om partijen hout te keuren. Alléén het beste hout komt door onze strenge keuring.

Met deze Opstapbank cq hocker  vergemakkelijkt u zich zelf om de tweede bank te stappen, maar als u de éérste bank hoogte te hoog vindt, is deze opstapbank ook in te korten.

Technische gegevens:
-        Afmetingen 40 cm x 150 cm
-        Hoogte 35 cm