Home    Zelfbouw Sauna   Saunabanken  Sauna opstapbank espen 40 x 70 cm
Sauna opstapbank espen 40 x 70 cm

Sauna opstapbank espen 40 x 70 cm


Hoogte 35 cm€ 87.14

Op voorraad


Artikelcode: 0371MP

Sauna opstapbank espen 40 x 70 cm


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

Blank espen opstaphocker, handig bankje voor de sauna 40 x 70 cm

Espen is familie van de populier ook wel genoemd peppel hout. Dit is een houtsoort die niet splintert, denk maar aan klompen, deze zijn ook gemaakt van Populieren/Peppel hout. Het Espen hout uit Nederland is niet te gebruiken, dit komt doordat de Nederlandse bodem teveel ijzer bevat. Dit ijzer trekt met de voedingssappen door de boom en kleurt dan vlekkerig bruin. Het Espen wat wij gebruiken voor banken komt uit Rusland. De bodem in Rusland is zuiverder, en minder zuur door samenstelling vanuit de ijstijd. Hierdoor bevat deze houtsoort geen ijzer.

Het soortelijk gewicht van Espen is wat zwaarder dan Abachi, en is hierdoor iets minder poreus. Door zijn wat dichtere structuur pakt Espen minder vuil aan dan andere houtsoorten.

Het hout is speciaal terug gedroogd naar een vochtpercentage van 8 á 10 %.

Wij reizen regelmatig af naar deze gebieden om partijen hout te keuren. Alléén het beste hout komt door onze strenge keuring.

Met deze Opstapbank cq hocker  vergemakkelijkt u zich zelf om de tweede bank te stappen, maar als u de éérste bank hoogte te hoog vindt, is deze opstapbank ook in te korten.

Technische gegevens:
-        Afmetingen 40 cm x 70 cm
-        Hoogte 35 cm