Home    Zelfbouw Sauna   Saunabanken  Saunabank hoekmodule espen 40 x 40 cm
Saunabank hoekmodule espen 40 x 40 cm

Saunabank hoekmodule espen 40 x 40 cm


40 x 40 cm185.00

€ 127.00

Op voorraad


Artikelcode: 0357MP

Saunabank hoekmodule espen 40 x 40 cm


  • Productinformatie
  • Adviesproducten
Blank espen hoekstuk, voorgemonteerd hoekstuk voor de saunabank 40 x 40 cm

Deze bankmodules, zijn voor professionele banken compleet met een zelfdragend frame, geschikt voor hotels, sportscholen, wellnesscentra enz. De banken worden ook veel gebruikt voor sauna renovatie.
De moduulserie is vervaardigt uit hoogwaardig Espenhout.

Met deze voorgemonteerde espen saunabanken geeft u uw sauna een eigentijdse uitstraling.
Deze banken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en eenvoudig zelf op de gewenste maat te zagen. De banken zijn uit te breiden met verschillende afwerkingen voor de hoeken, de bank-einden en de frontafdichting.

Het grote voordeel van deze banken is dat het zitgedeelte eenvoudig te verwijderen is uit het frame om zo het schoonmaken te vergemakkelijken.
Espen is familie van de populier ook wel genoemd peppel hout. Dit is een houtsoort die niet splintert, denk maar aan klompen, deze zijn ook gemaakt van Populieren/Peppel hout. Het Espen hout uit Nederland is niet te gebruiken, dit komt doordat de Nederlandse bodem teveel ijzer bevat. Dit ijzer trekt met de voedingssappen door de boom en kleurt dan vlekkerig bruin. Het Espen wat wij gebruiken voor banken komt uit Rusland. De bodem in Rusland is zuiverder, en minder zuur door samenstelling vanuit de ijstijd. Hierdoor bevat deze houtsoort geen ijzer.

Het soortelijk gewicht van Espen is wat zwaarder dan Abachi, en is hierdoor iets minder poreus. Door zijn wat dichtere structuur pakt Espen minder vuil aan dan andere houtsoorten.

Het hout is speciaal terug gedroogd naar een vochtpercentage van 8 á 10 %.

Wij reizen regelmatig af naar deze gebieden om partijen hout te keuren. Alléén het beste hout komt door onze strenge keuring.

Met deze Bank hoekmodule creëert u een mooie binnenhoek afwerking.
Deze bank hoekmodules zorgen voor een sierlijke afwerking van uw sauna-interieur. Deze modules zijn met behulp van schroeven te monteren op de einde van de saunabank. U heeft voor deze bank hoekmodule wel een ondersteuning van de banken nodig.

Technische gegevens:
- Afmetingen 14 cm hoog 40 cm breed x 40 cm lang
- (nettomaat buitenwerkse maat 59.3 cm x 59.3 cm) zie tekening en foto’s
- De dikte van de banklatten zelf, is maar liefst 28 mm
- De hoekstukken dienen te worden ondersteund vanaf de vloer
- Uit te breiden met afwerkingen voor bankeinden, frontafdichting, rugleuning, en leunigsmodule cq lampen scherm