Home    Zelfbouw Sauna   Saunabanken  Saunabank hoekverlichting-rugleuning espen 40 x 85 cm
Saunabank hoekverlichting-rugleuning espen 40 x 85 cm

Saunabank hoekverlichting-rugleuning espen 40 x 85 cm


Inclusief lamp en opalineplaat158.00

€ 142.30

Op voorraad


Artikelcode: 0469MP

Saunabank hoekverlichting-rugleuning espen 40 x 85 cm


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

Blank espen hoekverlichting voorgemonteerde rugleuning inclusief lamp en opalineplaat

Inclusief lamp en opalineplaat!
Espen is familie van de populier ook wel genoemd peppel hout. Dit is een houtsoort die niet splintert, denk maar aan klompen, deze zijn ook gemaakt van Populieren/Peppel hout. Het Espen hout uit Nederland is niet te gebruiken, dit komt doordat de Nederlandse bodem teveel ijzer bevat. Dit ijzer trekt met de voedingssappen door de boom en kleurt dan vlekkerig bruin. Het Espen wat wij gebruiken voor banken komt uit Rusland. De bodem in Rusland is zuiverder, en minder zuur door samenstelling vanuit de ijstijd. Hierdoor bevat deze houtsoort geen ijzer.

Het soortelijk gewicht van Espen is wat zwaarder dan Abachi, en is hierdoor iets minder poreus. Door zijn wat dichtere structuur pakt Espen minder vuil aan dan andere houtsoorten.

Het hout is speciaal terug gedroogd naar een vochtpercentage van 8 á 10 %.

Wij reizen regelmatig af naar deze gebieden om partijen hout te keuren. Alléén het beste hout komt door onze strenge keuring.

Met deze Hoekverlichting  creëert u een mooie ronde hoekafwerking waar u met de rug tegenaan kunt zitten deze module wordt tevens gebruikt om er verlichting achter te bouwen. Deze module wordt geleverd inclusief lamp en opalineplaat voor een elegante verdeling van het licht. Deze modules zijn met behulp van schroeven te monteren. Zie foto’s en tekeningen

Technische gegevens:
- Afmetingen 40 cm breed x 85 cm lang
- Opalineplaat 43 x 66 cm (op maat achterzijde rugmodule)
- Lamp IP54, spatwaterdicht en hittebestendig