Home    Zelfbouw Sauna   Saunabanken  Saunabank module espen 60 x 160 cm
Saunabank module espen 60 x 160 cm

Saunabank module espen 60 x 160 cm


14 x 60 x 160 cm. Prijs per meter € 94,81210.00

€ 143.00

Op voorraad


Artikelcode: 0340MP

Saunabank module espen 60 x 160 cm


  • Productinformatie
  • Adviesproducten

Saunabank blank espen, voorgemonteerde bank voor de sauna 60 x 160 cm

Deze bankmodules, zijn voor professionele saunabanken compleet met een zelfdragend frame, geschikt voor hotels, sportscholen, wellnesscentra enz. De banken worden ook veel gebruikt voor sauna renovatie.

De moduulserie is vervaardigt uit hoogwaardig Espenhout.

Met deze voorgemonteerde espen saunabanken geeft u uw sauna een eigentijdse uitstraling.
Deze banken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en eenvoudig zelf op de gewenste maat te zagen. De banken zijn uit te breiden met verschillende afwerkingen voor de hoeken, de bank-einden en de frontafdichting.

Het grote voordeel van deze banken is dat het zitgedeelte eenvoudig te verwijderen is uit het frame om zo het schoonmaken te vergemakkelijken.
Espen is familie van de populier ook wel genoemd peppel hout. Dit is een houtsoort die niet splintert, denk maar aan klompen, deze zijn ook gemaakt van Populieren/Peppel hout. Het Espen hout uit Nederland is niet te gebruiken, dit komt doordat de Nederlandse bodem teveel ijzer bevat. Dit ijzer trekt met de voedingssappen door de boom en kleurt dan vlekkerig bruin. Het Espen wat wij gebruiken voor banken komt uit Rusland. De bodem in Rusland is zuiverder, en minder zuur door samenstelling vanuit de ijstijd. Hierdoor bevat deze houtsoort geen ijzer.

Het soortelijk gewicht van Espen is wat zwaarder dan Abachi, en is hierdoor iets minder poreus. Door zijn wat dichtere structuur pakt Espen minder vuil aan dan andere houtsoorten.

Het hout is speciaal terug gedroogd naar een vochtpercentage van 8 á 10 %.

Wij reizen regelmatig af naar deze gebieden om partijen hout te keuren. Alléén het beste hout komt door onze strenge keuring.

Technische gegevens:
- Afmetingen 14 cm hoog x 60 cm breed x 160 cm lang
- De dikte van de banklatten zelf, is maar liefst 28 mm
- Deze banken zijn in te korten naar de gewenste maat (zie handleiding)
- Uit te breiden met verschillende afwerkingen voor hoeken en bankeinden